Gå direkt till innehåll
Tre Företag blir Official Supplier till Gothia Cup - möjliggör livesändning via 5G

Pressmeddelande -

Tre Företag blir Official Supplier till Gothia Cup - möjliggör livesändning via 5G

Gothia Cup är världens största fotbollscup för ungdomar. Varje år spelas 4500 matcher på 110 planer. Tre Företag är ny partner till turneringen och kommer under 2022 koppla upp 27 stycken kameror via 5G för att man ska kunna följa matcherna live online. Tre Företag kommer även bidra med 350 mobil- och bredbandsabonnemang för liverapportering och till funktionärer på plats.

- Att få vara med och möjliggöra att de personer som inte kan se matcherna på plats ändå kan följa turneringen live online känns superroligt. Det nya partnerskapet med Gothia Cup känns helt rätt och med vårt nya 5G-nät kommer vi kunna göra många bra saker tillsammans, säger Niklas Sjöstrand, CCO för Tres företagsaffär.

Tre kommer att förse turneringen med 30 stycken 5G-routrar med tillhörande 5G-bredband som möjliggör för uppkoppling av de automatiserade kameror som med hjälp av artificiell intelligens följer rörelserna på planen. Det nya 5G-nätet möjliggör att sändningen av matchen sker i hög upplösning utan någon fördröjning. 200 funktionärer på plats kommer att få gratis abonnemang under turneringen med fria samtal, sms och surf och telefoner.

- Vi är jätteglada att ha Tre Företag ombord som en ny partner. Deras nya 5G-nät innebär stora möjligheter för oss då matcherna kan sändas utan fördröjning säger Thomas Andersson, försäljningschef på Gothia.

Ämnen

Kategorier


Om Tre

Tre Skandinavien (Hi3G Access AB) startades i december 2000 med visionen att skapa en helt ny plattform för mobil kommunikation. I dag äger och driver Tre 3G- och 4G-mobilnät i Sverige och Danmark och består av cirka 2 000 anställda. Tre Skandinavien, som är en del av den globala 3-gruppen med verksamhet i elva länder, ägs av Hong Kong-baserade CK Hutchison, som äger 60 procent av bolaget, och svenska Investor AB, som äger 40 procent. Läs mer om Tre på www.tre.se och mer om Tre-gruppen på www.three.com.

Presskontakt

Mårten Lundberg

Mårten Lundberg

Presskontakt Kommunikationsdirektör (Chief Communications Officer) +46 (0) 735 33 73 60
Lovisa van der Schoot

Lovisa van der Schoot

Presskontakt PR- och pressansvarig +46 (0) 735 33 78 66