Gå direkt till innehåll
Roberta Alenius förstärker Tres ledningsgrupp
Roberta Alenius förstärker Tres ledningsgrupp

Pressmeddelande -

Roberta Alenius förstärker Tres ledningsgrupp

Roberta Alenius tillträder den andra september som Chief Corporate Affairs Officer, en nyinrättad roll i den svenska ledningsgruppen. Roberta kommer att leda arbetet i Tres nya enhet för corporate affairs som inkluderar public affairs, regulatoriska frågor och GRC (governance, risk och compliance).

- Vi är mycket glada att välkomna Roberta till Tre, säger vd Haval van Drumpt. Hennes erfarenhet, nätverk och expertis kommer att stärka vår position på marknaden och navigera i den dynamiska telekombranschen som utvecklas fort.

    Telekom och uppkoppling är grunden för Sveriges digitalisering, vilket under de senaste åren har inneburit fler och högre krav från myndigheter samt utökade kontaktytor både på internationell och nationell nivå. Tjänsten tillsätts för att möta de ökade kraven samt arbeta proaktivt med myndighets- och samhällskontakter, riskhantering, policyfrågor och regulatoriska frågor.

    - Ökad säkerhet och minskad sårbarhet för hela Sverige är en av de frågor som ökat mest i betydelse de senaste åren. Det ska bli spännande att komma tillbaka till telekombranschen och bidra till företagets framgångsresa. Jag har fått ett mycket gott intryck av Tre och ser fram emot att få träffa mina nya kollegor och sätta igång med arbetet, säger Roberta Alenius.

      Roberta har lång erfarenhet inom public affairs, governance och regulatoriska frågor på både lokal och internationell nivå. Hon har ett väletablerat nätverk inom politik och media, vilket är en värdefull tillgång för att stärka relationer och arbeta proaktivt.

      Roberta har tidigare varit svensk kommunikationschef för Telia och hade olika kommunikationsroller för Sveriges dåvarande statsminister under åtta år, inklusive presschef och talesperson för regeringen. Roberta har också varit kommunikationschef för Nordea Groups externa kommunikation och kommunikationschef för Viaplay.

      Roberta har under sin karriär visat prov på starkt ledarskap, strategiskt tänkande och förmåga att leverera resultat.

      Ämnen


      Om Tre

      Tre Skandinavien (Hi3G Access AB) startades i december 2000 med visionen att skapa en helt ny plattform för mobil kommunikation. I dag äger och driver Tre 3G-, 4G och 5G-mobilnät i Sverige och Danmark och består av cirka 2 000 anställda. Tre Skandinavien, som är en del av den globala 3-gruppen med verksamhet i elva länder, ägs av Hong Kong-baserade CK Hutchison, som äger 60 procent av bolaget, och svenska Investor AB, som äger 40 procent. Läs mer om Tre på www.tre.se och mer om Tre-gruppen på www.three.com.

      Kontakter

      Jasmine Sowood

      Jasmine Sowood

      Presskontakt PR-ansvarig (PR Manager) +46 (0) 735 43 86 07