Gå direkt till innehåll
Tres "hundzon" firar 1 år

Pressmeddelande -

Tres "hundzon" firar 1 år

Under coronapandemin skaffade rekordmånga i Sverige hund för första gången. För att underlätta återgången till kontoret efter pandemin införde telekomoperatören Tre hösten 2021 en ”hundzon” på huvudkontoret i Stockholm. Initiativet blev en stor succé och ledde till såväl stort intresse från media som besök av digitaliseringsministern. Nu firar hundzonen ett år och Tre anordnar öppet hus och firande på huvudkontoret.

I slutet av sommaren 2021 började Tre planera för en successiv återgång till kontoret för sina medarbetare. Hemarbete under pandemin hade underlättat för personer som gått i hundköpartankar och som från hemmakontoret hade bra möjlighet att se efter sin fyrbenta vän. Närmare var fjärde anställd på Tre har hund och för att underlätta återgången till kontoret införde därför Tre en ”hundzon” på huvudkontoret nära Avicii Arena i Stockholm.

- Det initiala målet med hundzonen var att underlätta för en återkomst till kontoret efter pandemin och förenkla livspusslet för våra medarbetare. Vi vill att människor ska trivas hos oss och hundzonen är ett exempel på hur vi arbetar för att skapa en attraktiv arbetsplats. Att vi därtill fått uppmärksamhet från media är en trevlig bonus. Våra fyrbenta vänner har ökat trivseln på företaget och det är inte bara hundägare som utnyttjar hundzonen, även övriga kollegor som vill ha en endorfinkick brukar sitta där, säger Cecilia Eriksson, HR-direktör på Tre.

Till hundzonen är både tvåbenta och fyrbenta välkomna och rummet är inrett med såväl skrivbord som hundkorgar så att hundägare kan ta med sig sin hund till kontoret utan att störa andra. Hundzonen har under året blivit uppmärksammad i media och flera företag har besökt Tre för att undersöka möjligheten att införa egna hundzoner på sina kontor. Bland de som poserat på bild med hundar i hundzonen finns bland andra digitaliseringsminister Kashayar Farmanbar.

Flertalet forskningsstudier visar att hundar har en positiv inverkan på arbetsplatsen, bland annat genom minskad stress och ökad trivsel både hos hundägarna och övriga medarbetare. Hundvänliga arbetsplatser bjuder även in till sociala interaktioner och kommunikation medarbetare emellan. När hundzonen nu firar ett år inför Tre flera förbättringar, bland annat telefonplatser med nödvändig utrustning så att även kundservice-personal kan arbeta från hundzonen. Sex av tio Tre-medarbetare med hund har tagit med sig den till företagets hundzon - och sex av tio Tre-medarbetare som inte har hund har besökt hundzonen, detta enligt en intern medarbetarundersökning från Tre.

- Intresset och engagemanget från våra medarbetare kring hundzonen har varit enormt. Vissa har även efterlyst katt- och gnagar-zoner, det återstår att se om det går att förverkliga, säger Cecilia Eriksson.

Ämnen

Kategorier


Om Tre

Tre Skandinavien (Hi3G Access AB) startades i december 2000 med visionen att skapa en helt ny plattform för mobil kommunikation. I dag äger och driver Tre 3G- och 4G-mobilnät i Sverige och Danmark och består av cirka 2 000 anställda. Tre Skandinavien, som är en del av den globala 3-gruppen med verksamhet i elva länder, ägs av Hong Kong-baserade CK Hutchison, som äger 60 procent av bolaget, och svenska Investor AB, som äger 40 procent. Läs mer om Tre på www.tre.se och mer om Tre-gruppen på www.three.com.

Presskontakt

Mårten Lundberg

Mårten Lundberg

Presskontakt Kommunikationsdirektör (Chief Communications Officer) +46 (0) 735 33 73 60
Lovisa van der Schoot

Lovisa van der Schoot

Presskontakt PR- och pressansvarig +46 (0) 735 33 78 66

Relaterat innehåll