Gå direkt till innehåll
Rune Pedersen, CCO över konsumentmarknaden
Rune Pedersen, CCO över konsumentmarknaden

Pressmeddelande -

Tre utsedd till Årets mobilraket på Telekomgalan

Under måndagskvällen utsågs Tre till Årets mobilraket på Telekomgalan som hölls i Stockholm. Priset går till Tre för att under 2021 ha förbättrat NPS-resultatet, som mäter kundnöjdhet, mest av alla mobiloperatörer. Priset delas varje år ut av Telekomnyheterna och baseras på en oberoende undersökningen som genomförs av Nordic Bench.

- Det här priset tillhör Tres medarbetare och kunder. Vi har jobbat hårt för att leverera det kunderna verkligen efterfrågar och har sedan vi startade för 19 år sedan varit en utmanare på telekommarknaden. Vi kommer att fortsätta att utveckla våra tjänster i takt med att våra kunders behov förändras, säger Rune Pedersen, CCO över konsumentmarknaden på Tre Sverige.

Tre har under de senaste åren ökat kraftigt i flertalet undersökningar inom kundnöjdhet, både i interna mätningar och externa som till exempel Svenskt Kvalitetsindex som kom i höstas. Årets Mobilraket är ytterligare ett bevis på att Tre nu är ledande inom kundnöjdhet. Det är ett resultat av ett omfattande och grundligt förändringsarbete de senaste åren där Tre vänder på varje sten för att förbättra kundupplevelsen, alltifrån säljtillfället, support och tillgänglighet i kundservice och upplevelse av Tres nät och tjänster.

Juryns motivering till Tre som vinnare löd:
Efter att ha förbättrat sitt resultat mest av alla mobiloperatörer vid Telekomnyheterna och Nordic Bench årliga NPS-mätning av den svenska telekommarknaden.

Även kommersiellt har det lönat sig då Tre under 2021 gick Tre från en fjärde till en tredjeplats på konsumentmarknaden. Som ett resultat av kundundersökningar där kunderna önskade ökad flexibilitet, lanserade Tre under januari 2021 sitt nya abonnemang 3Flexibel. Abonnemanget där kunder har större flexibilitet och frihet har tagits emot väl av kunderna och är en del av Tres goda resultat under 2021. Familjeerbjudandet 3Samla har också bidragit starkt till både försäljning och kundnöjdhet.

På företagssidan har Tre under det senaste året fokuserat på kundupplevelsen i hela organisationen och försäljning med kvalitet. Det i kombination med personaliserad kommunikation har visat på goda resultat och man har lyckats kombinera ökat tillväxt med ökad kundnöjdhet.

Ämnen

Kategorier


Om Tre

Tre Skandinavien (Hi3G Access AB) startades i december 2000 med visionen att skapa en helt ny plattform för mobil kommunikation. I dag äger och driver Tre 3G- och 4G-mobilnät i Sverige och Danmark och består av cirka 2 000 anställda. Tre Skandinavien, som är en del av den globala 3-gruppen med verksamhet i elva länder, ägs av Hong Kong-baserade CK Hutchison, som äger 60 procent av bolaget, och svenska Investor AB, som äger 40 procent. Läs mer om Tre på www.tre.se och mer om Tre-gruppen på www.three.com.

Kontakter

Mårten Lundberg

Mårten Lundberg

Presskontakt Kommunikationsdirektör (Chief Communications Officer) +46 (0) 735 33 73 60
Jasmine Sowood

Jasmine Sowood

Presskontakt PR-ansvarig (PR Manager) +46 (0) 735 43 86 07

Relaterat innehåll