Gå direkt till innehåll
Tre öppnar showroom för IoT-lösningar

Pressmeddelande -

Tre öppnar showroom för IoT-lösningar

Tre har länge stöttat företag på deras digitaliseringsresa, vart på resan de än befinner sig. För att säkerställa optimala förutsättningar för implementering av IOT-lösningar för sina kunder öppnar Tre nu ett showroom för Internet of Things på huvudkontoret i Stockholm. I 3IoT showroom kan företag i realtid både få demos och testa IoT-lösningar utifrån verksamhetsbehov.

Tre har gjort omfattande investeringar inom IoT i över 15 år och har med miljontals uppkopplade enheter runt om i världen stor erfarenhet av IoT-implementationer. Med 3IoT showroom har Tre tänkt på helheten och tillsammans med sina partners ges företag möjlighet att i realtid se lösningar för till exempel temperaturmätning, övervakning, och spårning av fordon.

- Utvecklingen kring Internet of Things går snabbt och som företag måste man planera för och investera i området idag för att stå rustade för framtiden. Vi ser att många av våra företagskunder efterfrågar en helhetslösning för IoT och med vårt nya IoT-showroom kan de på ett enkelt och tydligt sätt se hur IoT-implementering kan se ut för just deras behov och verksamhet, säger Johan Hörberg, Chief Commercial Officer, Tre Sverige.

5G-nätet kommer att lyfta Internet of Things

Under de senaste åren har Tres företagsaffär vuxit kontinuerligt och sommaren 2022 lanserade Tre 5G-bredband på företagsmarknaden. Det snabba utbyggandet av 5G-nätet som nu sker kommer att lyfta utvecklingen av IoT genom bättre uppkoppling och kortare svarstider.

- Med 5G-tekniken bygger vi upp högre hastigheter vilket ger betydligt kortare svarstider än tidigare, något som öppnar upp nya möjligheter för IoT där hög dataprestanda är avgörande. På Tre ser vi våra kunder som partners och lägger stor vikt vid att lyssna på deras utmaningar. På så sätt stöttar vi dem på resan mot en uppkopplad verksamhet och i längden mot ett uppkopplat och säkert samhälle, säger Johan Hörberg.

Genom IoT-plattformen 3IoT Control Center erbjuder Tre en stabil plattform med inbyggd hög säkerhetsnivå och kryptering där företag enkelt och snabbt kan koppla upp sina enheter.

Tre erbjuder färdiga IoT-paket inom:

  • Smarta fastigheter
  • Industriell automation
  • Elektronisk körjournal
  • Smart GPS tracking

Boka din tid i Tres IoT-showroom här.

Ämnen

Kategorier


Om Tre

Tre Skandinavien (Hi3G Access AB) startades i december 2000 med visionen att skapa en helt ny plattform för mobil kommunikation. I dag äger och driver Tre 3G- och 4G-mobilnät i Sverige och Danmark och består av cirka 2 000 anställda. Tre Skandinavien, som är en del av den globala 3-gruppen med verksamhet i elva länder, ägs av Hong Kong-baserade CK Hutchison, som äger 60 procent av bolaget, och svenska Investor AB, som äger 40 procent. Läs mer om Tre på www.tre.se och mer om Tre-gruppen på www.three.com.

Kontakter

Mårten Lundberg

Mårten Lundberg

Presskontakt Kommunikationsdirektör (Chief Communications Officer) +46 (0) 735 33 73 60
Jasmine Sowood

Jasmine Sowood

Presskontakt PR-ansvarig (PR Manager) +46 (0) 735 43 86 07