Gå direkt till innehåll
Tre lyfter stjärnsäljare på TikTok för att nå unga kvinnor

Pressmeddelande -

Tre lyfter stjärnsäljare på TikTok för att nå unga kvinnor

Andelen unga kvinnor som söker sig till telekombranschen, särskilt till säljroller, är för få enligt Tre. Nu tar telekomoperatören steget in på TikTok och lanserar en employer branding-kampanj med företagets unga kvinnliga stjärnsäljare som förebilder.

Bara 27 procent av de svenska företagssäljarna är kvinnor, enligt statistik från Statistiska Centralbyrån. Även på telekomoperatören Tre är andelen kvinnliga säljare färre än andelen män, något som företaget nu vill förändra med sin första stora TikTok-kampanj.

- Telekombranschen har historiskt sett varit dålig på att rekrytera kvinnor. Tre har som mål att bli telekoms mest jämställda bolag och vi behöver bredda bilden av säljrollen och hur det är att jobba inom telekom. Med våra kvinnliga stjärnsäljare som förebilder och TikTok som kanal hoppas vi att ännu fler nu får upp ögonen för Tre som arbetsgivare, säger Maria van den Tempel, rekryteringsansvarig på Tre.

I de tre TikTok-filmerna delar kvinnliga stjärnsäljare med sig av hur det är att arbeta på företaget, hur de såg på säljrollen innan de började på Tre respektive hur de ser på säljrollen idag. Filmerna, som tagits fram av Tres kommunikationsavdelning tillsammans med kommunikationsbyrån BCW och produktionsbolaget Honst, är först ut i Tres kommande TikTok-satsning, som under hösten och framåt ska visa hur det är att arbeta på företaget.

- Hos Tre har vi en stor andel medarbetare som är under 30 och flera som kommer från olika bakgrunder och kulturer. Samtidigt vet vi att de flesta telekomoperatörerna är traditionella i såväl kommunikationsinsatser som medieval. Med vår satsning på TikTok fortsätter vi arbetet för att bättre kunna representera och spegla våra medarbetares behov, säger Mårten Lundberg, kommunikationsdirektör på Tre.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Tre

Tre Skandinavien (Hi3G Access AB) startades i december 2000 med visionen att skapa en helt ny plattform för mobil kommunikation. I dag äger och driver Tre 3G- och 4G-mobilnät i Sverige och Danmark och består av cirka 2 000 anställda. Tre Skandinavien, som är en del av den globala 3-gruppen med verksamhet i elva länder, ägs av Hong Kong-baserade CK Hutchison, som äger 60 procent av bolaget, och svenska Investor AB, som äger 40 procent. Läs mer om Tre på www.tre.se och mer om Tre-gruppen på www.three.com.

Presskontakt

Mårten Lundberg

Mårten Lundberg

Presskontakt Kommunikationsdirektör (Chief Communications Officer) +46 (0) 735 33 73 60
Lovisa van der Schoot

Lovisa van der Schoot

Presskontakt PR- och pressansvarig +46 (0) 735 33 78 66