Gå direkt till innehåll
5G-mössa från Tre
5G-mössa från Tre

Pressmeddelande -

Tre lanserar världens första 5G-mössa

Även om 5G-utbyggnaden i Sverige går framåt med rasande fart är det långt ifrån alla svenskar som har en 5G-telefon. Därför lanserar Tre Sverige nu världens första 5G-mössa. Med mössan kan alla med smartphones få tillgång till höghastighets-5G från Tre. Mössan, som designats av influencern Poisson D'avril, fungerar också som en router och ger 5G till alla inom en radie av tre hundra meter. För att maxa effekten har Tre rekryterat 1 000 svenska hundägare från norr till söder som ambassadörer för att sprida 5G på sina utomhuspromenader.

- Med världens första 5G-mössa vill vi ge svenskar tillgång till Tres höghastighets-5G även om man inte hunnit skaffa sig en 5G-telefon än, säger Leif Attoh, projektledare på Tre Sverige.

Tekniken bakom 5G-mössan har utvecklats under stort hemlighetsmakeri av Tres ingenjörer tillsammans med designern och influencern Poisson D'avril. Själva mössan må se ut som vilken stilren mössa som helst, men i det ventilerande materialet, som fungerar bra oavsett årstid, gömmer sig Tres banbrytande teknik.

- Det finns många mössor som tagit sig in i svenskarnas hjärtan, från den klassiska Stenmarks-luvan till epadunkens anonymiserade balaclava. 5G-mössan fungerar året runt och i alla sammanhang, från Nobelfest till vardagshäng i soffan, och vi tror att även den mest konservativa kommer överväga att ha på sig mössan inomhus när den märker hur snabb uppkoppling hela hemmet får, säger Leif Attoh

Hundägare blir 5G-ambassadörer
I samband med lanseringen har Tre rekryterat 1 000 stycken svenska hundägare att bli 5G-ambassadörer. Målet är att hundägare med 5G-mössor ska röra sig runt i bostadsområden och ge uppkoppling till hem som saknar fart och på så sätt ge mer 5G till folket.

- Hundägare är ute från morgon till kväll, i vått och torrt, och är därför perfekta spridare av 5G-uppkoppling. Vi skulle inte bli förvånade om en ny variant av det så kallade hundtricket uppstår, där fartsugna grannar lägger hundgodis utanför dörren för att ägaren ska stå kvar med 5G-mössan extra länge, säger Leif Attoh.

5G-mössan finns tillgänglig i samtliga Tres butiker med start idag, 1 april 2023, och säljs för endast 299 kronor. På grund av tekniska begränsningar finns mössan endast i storlek M. Besök din Tre-butik för att få tag på ett exemplar.

Ämnen

Kategorier


Om Tre

Tre Skandinavien (Hi3G Access AB) startades i december 2000 med visionen att skapa en helt ny plattform för mobil kommunikation. I dag äger och driver Tre 3G- och 4G-mobilnät i Sverige och Danmark och består av cirka 2 000 anställda. Tre Skandinavien, som är en del av den globala 3-gruppen med verksamhet i elva länder, ägs av Hong Kong-baserade CK Hutchison, som äger 60 procent av bolaget, och svenska Investor AB, som äger 40 procent. Läs mer om Tre på www.tre.se och mer om Tre-gruppen på www.three.com.

Kontakter

Mårten Lundberg

Mårten Lundberg

Presskontakt Kommunikationsdirektör (Chief Communications Officer) +46 (0) 735 33 73 60
Jasmine Sowood

Jasmine Sowood

Presskontakt PR-ansvarig (PR Manager) +46 (0) 735 43 86 07