Gå direkt till innehåll
Tre lanserar Bra Miljöval-märkta företagsabonnemang

Pressmeddelande -

Tre lanserar Bra Miljöval-märkta företagsabonnemang

Tre jobbar aktivt för att minska sin klimatpåverkan och tillsammans med kunder bidra till en mer hållbar konsumtion. Som ett led i sitt fortsatta hållbarhetsarbete lanserar Tre Företag idag Bra Miljöval-märkta företagsabonnemang som ska hjälpa kunderna ta steg för att bidra till hållbar resursanvändning.

Tre fortsätter på den inslagna vägen att driva på utvecklingen inom hållbar telekommunikation genom att som den första av de stora operatörerna i Sverige erbjuda sina företagskunder Bra Miljöval-märkta abonnemang. Bra Miljöval är Naturskyddsföreningens oberoende märkning som har som syfte att göra det enkelt att hitta de produkter som har minst påverkan på miljön.

- Vi är glada att Tre vill minska sin påverkan på miljön genom att fler företag nu kan välja att miljömärka mobilabonnemang, säger Sofie E Munteanu, chef Bra Miljöval som välkomnar operatören till Bra Miljöval-familjen.

- Satsningen på Bra Miljöval-märkta företagsabonnemang är ett naturligt steg i vår strävan efter att erbjuda våra företagskunder hållbara och miljöanpassade lösningar. Det ska vara enkelt för våra kunder att göra miljösmarta val, och ett abonnemang märkt med Bra Miljöval är både gynnsamt för miljön och fördelaktigt för företaget, säger Emma Sperrle, hållbarhetsansvarig på Tre.

Stort fokus på hållbarhet och cirkularitet

Tre har som ambition att i hela verksamheten maximera sin positiva påverkan på miljön, och man vill ständigt hitta nya sätt att kroka arm med kunderna för att tillsammans skapa samhällsnytta och driva på utvecklingen mot mer cirkularitet. Sedan tidigare går det hos Tre att återvinna gamla mobiler och i slutet på 2022 gjorde man det även möjligt för privatkunder att köpa begagnade mobiler.

Tres nya Bra Miljöval-märkta abonnemang är ytterligare ett steg i rätt riktning och innebär minskad miljöbelastning kopplat till användningen av mobilen och är även fördelaktig för företagskunden. Ett Bra Miljöval-märkt företagsabonnemang hos Tre drivs av miljömärkt el och innebär bland annat fördelaktiga reparationserbjudanden.

- Initiativet tickar boxen för två av tre fokusområden för Tres hållbarhetsarbete: samhällsnytta & innovation och miljö & klimat. Det känns fantastiskt att våra företagskunder nu kan känna att de bidrar till en mer hållbar mobilanvändning med varje samtal de gör, varje sms de skickar, och varje videomöte de har, säger Emma Sperrle.

Tres företagskunder kan teckna Bra Miljövals-märkning på sitt abonnemang från och med den 15 juni för 30 kr/månaden.

Om Bra Miljöval:

Bra Miljöval är Naturskyddsföreningen oberoende miljömärkning av produkter och tjänster, utan vinstintresse. Produkter och tjänster märkta med Bra Miljöval klarar strikta miljökrav som kontrolleras och följs upp. Alla som väljer Bra Miljöval bidrar till en friskare natur, lägre klimatutsläpp och färre miljö- och hälsofarliga ämnen i våra vardagsprodukter.

Relaterade länkar

Ämnen


Om Tre

Tre Skandinavien (Hi3G Access AB) startades i december 2000 med visionen att skapa en helt ny plattform för mobil kommunikation. I dag äger och driver Tre 3G- och 4G-mobilnät i Sverige och Danmark och består av cirka 2 000 anställda. Tre Skandinavien, som är en del av den globala 3-gruppen med verksamhet i elva länder, ägs av Hong Kong-baserade CK Hutchison, som äger 60 procent av bolaget, och svenska Investor AB, som äger 40 procent. Läs mer om Tre på www.tre.se och mer om Tre-gruppen på www.three.com.

Kontakter

Jasmine Sowood

Jasmine Sowood

Presskontakt PR-ansvarig (PR Manager) +46 (0) 735 43 86 07