Gå direkt till innehåll
Tre lanserar 3Begagnat – vill få fler svenskar att köpa begagnade mobiler

Pressmeddelande -

Tre lanserar 3Begagnat – vill få fler svenskar att köpa begagnade mobiler

Att lämna in sin gamla mobil är både miljösmart och ett enkelt sätt att tjäna pengar på. Trots det svämmar svenskarnas byrålådor över av gamla mobiler. För att höja statusen bland begagnade teknikprylar och få fler svenskar att både lämna in och köpa gamla mobiler lanserar Tre nu erbjudandet 3Begagnat, som innebär att Tres kunder kan köpa noga kvalitetstestade mobiler till reducerade priser.

Allt för få svenskar återvinner gammal teknik. Sedan tidigare har Tre tjänsten 3Återvinn, där kunder kan lämna in gamla telefoner och få rabatt på abonnemang. Med lanseringen av 3Begagnat vill Tre nu höja statusen ytterligare på begagnade mobiler och få ännu fler svenskar att både lämna in sin gamla telefon och välja en begagnad telefon vid nästa köp.

- Med 3Begagnat vill vi ge fler mobiler en andra chans. Våra begagnade mobiler har noga kvalitetstestats och återställts och är i vad vi kallar “Trevligt skick”. Om du dessutom lämnar in din gamla mobil som ligger och skräpar där hemma kan du antingen sänka din abonnemangskostnad eller skänka pengarna till välgörande ändamål, säger Haval van Drumpt, vd på Tre Sverige.

Mobilerna som säljs via 3Begagnat har noga kvalitetstestats för att de både ska se bra ut och funka som förväntat, och ofta märks det knappt att den använts tidigare. Mobilerna är alltid testade, reparerade vid behov och har 12 månaders garanti.

Svenskarna har dålig koll på sina mobilers andrahandsvärde

Enligt en ny undersökning som Novus genomfört på uppdrag av operatören Tre har åtta av tio svenskar minst en gammal mobil hemma som de inte använder. Dessutom vet närmare åtta av tio (76 procent) svenskar inte alls eller i låg utsträckning hur mycket pengar deras nuvarande mobil är värd i andra hand. Närmare fyra av tio (38 procent) att de skulle lämna in sin gamla mobil nästa gång de köpte en ny om de visste att den tas om hand på ett miljövänligt och säkert sätt.

- Även om vi jobbar hårt för att få fler att lämna in sina gamla mobiler har vi anledning att vara självkritiska, allt för få återvinner. Nu satsar vi ännu mer för att öka återvinning av gamla mobiler, och kanske att man väljer att köpa en begagnad telefon nästa gång, det tjänar både miljön och plånboken på. Det börjar faktiskt, liksom med kläder, att bli trendigt med begagnade mobiler, vilket är en utveckling vi välkomnar, säger Haval van Drumpt.

Fakta: Högt värde på begagnade mobiler
Begagnade mobiler kan vara värda mer pengar än vad man tror. Exempelvis kan man få så här mycket om man lämnar in sin begagnade mobil hos Tre:

Apple iPhone 11 64GB

2 588 kr
Apple iPhone SE (2020) 64GB 1 627 kr
Apple iPhone 7 32GB 908 kr
Apple iPhone 12 Pro 128GB 8 755 kr
Apple iPhone XR 64GB 1 937 kr
Apple iPhone 8 64GB 1 209 kr
Apple iPhone 11 Pro 64GB 3 025 kr
Apple iPhone 12 64GB 3 600 kr
Apple iPhone 12 Pro Max 128GB 7 444 kr
Apple iPhone X 64GB 1 908 kr

Ämnen

Kategorier


Om Tre

Tre Skandinavien (Hi3G Access AB) startades i december 2000 med visionen att skapa en helt ny plattform för mobil kommunikation. I dag äger och driver Tre 3G- och 4G-mobilnät i Sverige och Danmark och består av cirka 2 000 anställda. Tre Skandinavien, som är en del av den globala 3-gruppen med verksamhet i elva länder, ägs av Hong Kong-baserade CK Hutchison, som äger 60 procent av bolaget, och svenska Investor AB, som äger 40 procent. Läs mer om Tre på www.tre.se och mer om Tre-gruppen på www.three.com.

Presskontakt

Mårten Lundberg

Mårten Lundberg

Presskontakt Kommunikationsdirektör (Chief Communications Officer) +46 (0) 735 33 73 60
Lovisa van der Schoot

Lovisa van der Schoot

Presskontakt PR- och pressansvarig +46 (0) 735 33 78 66