Gå direkt till innehåll
Tre låter sina kunder surfa utan extra kostnad i Storbritannien

Pressmeddelande -

Tre låter sina kunder surfa utan extra kostnad i Storbritannien

Storbritannien lämnade EU den 1 februari 2020 och det är nu upp till telefonoperatörerna själva att prissätta kostnaden för roaming i landet. Tre väljer att låta alla sina kunder fortsätta surfa utan extra kostnad i Storbritannien. Storbritannien, Tyskland och Spanien är de mest besökta destinationerna i Europa visar roamingsiffror som omfattar Tres kunder.

Storbritannien är ett viktigt land för oss och våra kunder och därför känns det naturligt att fortsatt låta våra kunder roama utan extra kostnad i landet. Vi har även ett nära samarbete med vår systeroperatör Three UK, säger Lovisa van der Schoot, pressansvarig på Tre

I och med Brexit, upphör “Roam like at home” att gälla i Storbritannien “Roam like at home” innebär att du som EU-medborgare inte behöver betala någon extra avgift för att använda din telefon i ett annat EU-land.

Tre har tittat på siffror från de senaste Tre åren och Storbritannien ligger ständigt i toppen. Enligt regeringens hemsida är Storbritannien ett mycket uppskattat turistmål för svenskar och det bor omkring 100 000 svenskar mer eller mindre permanent i landet. Det är också ett mycket populärt land för utbytesstudenter. Storbritannien är även en av de vanligaste affärsdestinationerna då många svenska företag är verksamma i landet.

Tres systeroperatör, Three UK är en av Storbritanniens ledande mobiloperatörer. Det nära samarbetet med Three UK, i kombination med att Storbritannien är ett så populärt land att besöka bland Tres kunder, både på privat- och företagssidan, gör det naturligt att fortsatt erbjuda kunderna att surfa utan extra kostnad i Storbritannien.

Undersökningen är gjord på länder utanför Norden.

Ämnen

Kategorier


Om Tre

Tre Skandinavien (Hi3G Access AB) startades i december 2000 med visionen att skapa en helt ny plattform för mobil kommunikation. I dag äger och driver Tre 3G- och 4G-mobilnät i Sverige och Danmark och består av cirka 2 000 anställda. Tre Skandinavien, som är en del av den globala 3-gruppen med verksamhet i elva länder, ägs av Hong Kong-baserade CK Hutchison, som äger 60 procent av bolaget, och svenska Investor AB, som äger 40 procent. Läs mer om Tre på www.tre.se och mer om Tre-gruppen på www.three.com.

Kontakter

Mårten Lundberg

Mårten Lundberg

Presskontakt Kommunikationsdirektör (Chief Communications Officer) +46 (0) 735 33 73 60
Jasmine Sowood

Jasmine Sowood

Presskontakt PR-ansvarig (PR Manager) +46 (0) 735 43 86 07