Gå direkt till innehåll
Brobyholm
Brobyholm

Pressmeddelande -

Tre inleder projekt för att hjälpa byggandet av en smart stadsdel i Brobyholm

Fastighetsbolaget S. Property Group har bildat ett strategiskt partnerskap inom smart urban infrastruktur, framförallt inom mobil uppkoppling och energi. Under 2022 ska de tillsammans med Tre Sverige, Samsung Electronics och Vattenfall påbörja realiseringen av sitt första smarta infrastrukturprojekt. Ambitionen är att bygga framtidens smarta och hållbara boendemiljöer i sörmländska Brobyholm, 38 minuter med tåg från Stockholm C. Tre Sverige ska ansvara för den mobila uppkopplingen via 5G.

- Brobyholm är ett bra exempel på nytänkande och som utmanare är vi gärna en del av spännande framtidsprojekt som förenar teknik i framkant med hållbarhet. Vi ser fram emot att arbeta med S. Property Group och dess partners för att ge Brobyholm riktigt snabb mobil uppkoppling och bra användarupplevelse. 5G är nästa generation mobila nätverk som erbjuder uppkoppling i mycket höga hastigheter med låga svarstider, säger Haval van Drumpt, vd på Tre Sverige.

Målet med satsningen är att ge framtidens Brobyholmbor de tjänster och funktionalitet de behöver för att leva ett mer hållbart, bekvämt och meningsfullt liv. Tre ska bygga ett 5G-nätverk i stadsdelen, för att kunna leverera digitala upplevelser och möjliggöra uppkopplingen av smarta hem, där funktionaliteten i hemmet styrs med mobila enheter. Detta samtidigt som de boende kan spara både energi, tid och pengar samt minska sina klimatavtryck.

Tre invigde tidigare i år sitt höghastighets-5G och efter en omfattande utbyggnad av det nya nätet är nästa steg nu att se vad den nya tekniken kan möjliggöra framåt. Helt uppkopplade hem är en del av framtiden som Tre nu får vara med och undersöka och utveckla i och med byggandet av Brobyholm.

- Brobyholm ska visa hur smarta digitala lösningar kan förhöja människors livskvalitet samtidigt som de minskar belastningen på jordens dyrbara resurser. Men Brobyholm handlar inte enbart om högteknologi eller att skapa ett futuristiskt samhälle. Det handlar om livet som smarta lösningar möjliggör. Mer tid för familj, vänner och livet bortom det digitala. Det är vad Brobyholm kommer att erbjuda, allt inom ett kort pendlingsavstånd från centrala Stockholm, säger Keyvan Houshmand, vd på S. Property Group.

Arbetet med den första fasen av projektet för smart infrastruktur i Brobyholm ska enligt planerna inledas under hösten 2022. 

Om S. Property Group 
S. Property Group är ett ledande investerings-, innovations- och fastighetsbolag. Vi fokuserar på fastigheter och teknologier där vi ser tillväxtpotential driven av ekonomiska och demografiska trender. Vi kapitaliserar på vår breda expertis och våra entreprenöriella rötter för att generera en god avkastning till våra investerare och för en positiv utveckling för de platser vi skapar. S. Property Group har även två portföljbolag: Samfastigheter, som verkar inom social infrastruktur, samt Botello, som är verksam inom greentech och proptech. Huvudkontoret för S. Property Group ligger i Stockholm. Företaget har för närvarande 15 anställda.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om Tre

Tre Skandinavien (Hi3G Access AB) startades i december 2000 med visionen att skapa en helt ny plattform för mobil kommunikation. I dag äger och driver Tre 3G- och 4G-mobilnät i Sverige och Danmark och består av cirka 2 000 anställda. Tre Skandinavien, som är en del av den globala 3-gruppen med verksamhet i elva länder, ägs av Hong Kong-baserade CK Hutchison, som äger 60 procent av bolaget, och svenska Investor AB, som äger 40 procent. Läs mer om Tre på www.tre.se och mer om Tre-gruppen på www.three.com.

Kontakter

Mårten Lundberg

Mårten Lundberg

Presskontakt Kommunikationsdirektör (Chief Communications Officer) +46 (0) 735 33 73 60
Jasmine Sowood

Jasmine Sowood

Presskontakt PR-ansvarig (PR Manager) +46 (0) 735 43 86 07

Relaterat innehåll