Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Tre erhåller viktigt frekvensband som stöder ökat databehov

Post- och Telestyrelsen (PTS) kommer att tilldela den svenska operatören Tre (Hi3G Access AB) frekvenserna 2x5 MHz i 1800 MHz-bandet efter en spektrumauktion som öppnades idag. 1800 MHz-bandet passar väl in i operatörens befintliga nät och kommer att bidra med ökad datakapacitet. Tillståndet gäller från den 1 juni 2017 till och med den 31 december 2027.

– Vi ser att dataanvändandet hos våra kunder fortsätter att öka samtidigt som tillgång till ett bra och stabilt mobilnät blir en allt viktigare faktor för både kundnöjdhet och val av operatör. För att framtidssäkra våra kunders högt ställda krav på snabbt datanät förvärvade vi utrymme i det viktiga 1800 MHz-bandet – ett frekvensband som är optimalt för att fortsätta utbyggnaden av vårt snabba 4G+-nät, säger Johan Johansson, vd på Tre Sverige.  

Ämnen

Kategorier


Om 3

3 Skandinavien äger och driver 3G och 4G mobilnät i Sverige och Danmark. Bolaget, som är en del av den globala 3-gruppen med verksamhet i 11 länder, är ett joint venture mellan Hong Kong-baserade CK Hutchison (60 %) och svenska Investor AB (40 %). För mer information om  3-gruppen, gå till www.three.com, för mer information om 3 i Sverige, www.tre.se

Kontakter

Jasmine Sowood

Jasmine Sowood

Presskontakt PR-ansvarig (PR Manager) +46 (0) 735 43 86 07