Gå direkt till innehåll
Tre bygger ut sitt mobilnät i sommarsverige: Över 150 kommuner har fått förbättrad täckning

Pressmeddelande -

Tre bygger ut sitt mobilnät i sommarsverige: Över 150 kommuner har fått förbättrad täckning

Tre fortsätter att stärka sitt mobilnät runt om i landet genom en omfattande utbyggnad av både 4G och 5G. Sedan förra året har Tre intensifierat sin utbyggnad av nätet för att förse kunderna med höghastighetsanslutningar och förbättrad täckning. Idag täcker Tres nät 99,3 procent av Sveriges befolkning.

- Vi har genomfört en betydande utbyggnad av vårt mobilnät runt om i sommarsverige och vi bygger brett över hela landet. Genom att inkludera över 150 kommuner i utbyggnadsplanen kan vi ge våra kunder i dessa områden en förbättrad uppkoppling och höghastighetsanslutningar. Oavsett om det är invånare eller besökare, vill vi säkerställa att alla kan njuta av pålitlig och snabb uppkoppling, säger Maria Jonsson, nätchef på Tre Sverige.

    Streamingen i Tres nät fortsätter att öka i en stadig takt, och under året 2022 har användandet av mobildata ökat med 38 procent jämfört med året innan. Det är särskilt under sommaren som användandet når sin höjdpunkt, då många människor är ute och reser och förlitar sig på mobildata istället för trådlöst nätverk för att strömma serier och lyssna på musik. Ökningen av streaming ställer högre krav på en stabil uppkoppling och höga hastigheter.

    - Vi ser fram emot de kommande sportevenemangen under sommaren. Med vårt utbyggda mobilnät kan fansen följa damernas VM-matcher i realtid, utan fördröjning. Vi förstår vikten av att erbjuda en stabil och snabb uppkoppling för att se till att alla fans kan njuta av spänningen och jublet från matcherna utan avbrott, fortsätter Maria Jonsson.


      Ämnen

      Kategorier


      Om Tre

      Tre Skandinavien (Hi3G Access AB) startades i december 2000 med visionen att skapa en helt ny plattform för mobil kommunikation. I dag äger och driver Tre 3G- och 4G-mobilnät i Sverige och Danmark och består av cirka 2 000 anställda. Tre Skandinavien, som är en del av den globala 3-gruppen med verksamhet i elva länder, ägs av Hong Kong-baserade CK Hutchison, som äger 60 procent av bolaget, och svenska Investor AB, som äger 40 procent. Läs mer om Tre på www.tre.se och mer om Tre-gruppen på www.three.com.

      Kontakter

      Mårten Lundberg

      Mårten Lundberg

      Presskontakt Kommunikationsdirektör (Chief Communications Officer) +46 (0) 735 33 73 60
      Jasmine Sowood

      Jasmine Sowood

      Presskontakt PR-ansvarig (PR Manager) +46 (0) 735 43 86 07