Gå direkt till innehåll
Tre Sverige blir en ny huvudpartner till Stockholm Live – Från och med 1 januari 2025 byter Tele2 Arena namn till 3Arena.
Tre Sverige blir en ny huvudpartner till Stockholm Live – Från och med 1 januari 2025 byter Tele2 Arena namn till 3Arena.

Pressmeddelande -

Tele2 Arena byter namn till 3Arena

Från och med 1 januari 2025 byter Tele2 Arena namn till 3Arena. Som en ny huvudpartner till Stockholm Live vill Tre bidra till både arenans och områdets fortsatta utveckling med en stark betoning på innovation, uppkoppling och upplevelser.

Arenan ligger i Johanneshov i södra Stockholm och öppnade 2013. Med en kapacitet på över 40 000 personer och 1,5 miljoner besökare per år är den hemmaplan för Hammarby Fotboll och Djurgården Fotboll, och scenen för världsartister och några av Sveriges absolut största arrangemang.

– Vi är otroligt stolta och glada över 3Arena och vårt nya och långsiktiga partnerskap med Stockholm Live. Musik och fotboll finns i Tres DNA, med vår starka passion för innovation, uppkoppling och upplevelser ser vi fram emot att medverka till arenans och hela områdets utveckling. Dessutom ligger vårt huvudkontor mitt emot arenan, så när möjligheten kom tyckte vi det var ett perfekt tillfälle, säger Haval van Drumpt, vd för Tre Sverige.

Arenan är en av världens främsta hybridarenor och har besökts av storstjärnor som Madonna, Adele, Elton John, Swedish House Mafia, Kent och många fler, samt huserat värd för stora sportevenemang som VM och EM i handboll, bandy- och innebandyfinaler, och självklart allsvensk och internationell fotboll. Den ligger granne med Slakthusområdet i Stockholm som de senaste åren genomgått en betydande förvandling och etablerat sig som en dynamisk plats för kultur och stadsutveckling.

– Tre är den perfekta partnern för oss, vi delar passionen för sport, underhållning och ett Stockholm i utveckling. Gemensamt vill vi fortsätta utveckla en av världens mest moderna hybridarenor som har etablerat sig som en central mötesplats för stockholmare, och som lockar besökare från hela Norden när världens största stjärnor skapar oförglömliga liveupplevelser här, säger Johan Mägi, Commercial Director på Stockholm Live.

3Arena blir Sveriges mest uppkopplade
3Arena kommer att utrustas med den avancerade tekniken 5G standalone (5G SA) som möjliggör 5G-slicing. Detta ger besökarna bättre uppkoppling och möjlighet att dela sina upplevelser på ett smidigt sätt. Tre var först i Sverige med att genomföra 5G-slicing under Stockholm Marathon i somras. Tekniken har även använts på Parken i Danmark, där 3 Danmark står som huvudpartner.

Om Stockholm Live
Vi driver Nordens mest besökta arenor; Avicii Arena, Tele2 Arena, Strawberry Arena, Södra Teatern, Hovet och Annexet samt åkattraktionen SkyView. Varje år besöker mer än 3,5 miljoner människor våra arenor och de evenemang som arrangeras här. Det gör oss till den absolut största arenaoperatören i Norden.

Ämnen

Kategorier


Om Tre

Tre Skandinavien (Hi3G Access AB) startades i december 2000 med visionen att skapa en helt ny plattform för mobil kommunikation. I dag äger och driver Tre 3G-, 4G och 5G-mobilnät i Sverige och Danmark och består av cirka 2 000 anställda. Tre Skandinavien, som är en del av den globala 3-gruppen med verksamhet i elva länder, ägs av Hong Kong-baserade CK Hutchison, som äger 60 procent av bolaget, och svenska Investor AB, som äger 40 procent. Läs mer om Tre på www.tre.se och mer om Tre-gruppen på www.three.com.

Kontakter

Jasmine Sowood

Jasmine Sowood

Presskontakt PR-ansvarig (PR Manager) +46 (0) 735 43 86 07