Gå direkt till innehåll
Surfa som hemma i 80 länder - Tre lanserar omfattande roamingerbjudande

Pressmeddelande -

Surfa som hemma i 80 länder - Tre lanserar omfattande roamingerbjudande

Mer än varannan svensk har oroat sig för höga roamingkostnader när de rest utomlands och många har till och med lämnat mobilen hemma under semestern. Det visar en ny Novusundersökning från Tre. För att svenskarna ska kunna använda mobilen i större utsträckning utomlands lanserar Tre idag tjänsten 3Världen. Det innebär att Tre-kunder nu har möjlighet att surfa som hemma i totalt 80 länder.

- Uppkoppling har nästan blivit en mänsklig rättighet. Vi reser allt mer och vill kunna använda mobilen avslappnat när vi är iväg, utan oro för höga mobilräkningar. Med 3Världen kan man surfa som hemma i stora delar av världen. Med tjänsten fångar vi upp över 90 procent av våra kunders roaming, säger Johan Johansson, vd på Tre.

Sommaren 2017 togs roamingavgifterna bort inom EU. Nu utökar Tre erbjudandet och ger både privat- och företagskunder möjlighet att surfa som hemma i totalt 80 länder.

Företag med 3Världen kan även ringa och sms:a från Sverige till 3Världen-länderna för samma pris som inom Sverige - något som tidigare kan ha kostat tusentals kronor.

Ny undersökning: utbredd roamingrädsla bland svenskarna
Att oroa sig för höga mobilkostnader i samband med utlandsresor känner många igen sig i. Över hälften av svenskarna (54 %) har oroat sig för höga roamingkostnader när de varit utomlands och var fjärde svensk har drabbats av oförutsett höga mobilkostnader vid resa utomlands. Det visar en ny undersökning som Novus har gjort på uppdrag av Tre.

Nära var fjärde svensk har till och med lämnat mobilen hemma, eller stängt av den helt, under en resa av oro för höga mobilkostnader. Nästan var tredje svensk kollar sina barns eller partners telefon på semestern för att kontrollera att de till exempel har slagit av mobildata.

- Med lanseringen av 3Världen ritar vi om den svenska mobilmarknaden och tar på oss ledartröjan. Vi är övertygade om att 3Världen kommer att tas emot väl på den svenska marknaden, säger Johan Johansson.

Undersökningens resultat i korthet:

 • 54 % av alla svenskar har känt oro för höga roamingkostnader när de varit utomlands.
 • Var fjärde svensk (24.9 %) har drabbats av oförutsett höga mobilkostnader under en resa utomlands.
 • Nära var fjärde (23 %) har lämnat sin mobil hemma, eller stängt av den helt under, en resa av oro för höga mobilkostnader.
 • Nästan var tredje (30 %) svensk kollar sina barns/partners telefon på semestern för att se att de till exempel har slagit av mobildata. Bland 30-49-åringarna är siffran 47 %.
 • Största mobiloron när svenskar reser utomlands? Att den blir stulen (27 %). Höga roamingavgifter (23 %). Att batteriet dör (16 %).
 • Fler svenskar är rädda för höga roamingavgifter på semestern än att boendet inte lever upp till förväntningarna och att vädret blir dåligt (11 % respektive 10 % och 9 %).

Om 3Världen:

 • Med 3Världen för privatkunder kan du surfa till samma pris som i Sverige upp till ditt abonnemangs datakvot (max 60 GB), vid tillfällig vistelse i länder som ingår i 3Världen och EU/EES. Samtal och SMS ingår till svenska och lokala nummer i det 3Världen-land som du befinner dig i (ej betal- och satellitsamtal). Tillgängligt för privatabonnemanget 3Surfa med 10 GB och uppåt med bindningstid. I 3Världen dras musiksurf från din datamängd. Se fullständiga villkor här. 
 • Med 3Världen Företag kan du surfa till samma pris som inom Sverige upp till ditt abonnemangs datakvot (max 100 GB), vid tillfällig vistelse i länder som ingår i 3Världen Företag och EU/EES. Samtal och SMS ingår till svenska och lokala nummer i det 3Världen-land som du befinner dig i (ej betal- och satellitsamtal). Dessutom ingår 3 000 SMS och 10 samtalstimmar från Sverige till lokala nummer i alla EU/EES-länder, USA, Indien, Kina och ytterligare 47 länder varje månad. Tillgängligt för Tre Företags nya röstabonnemang från 35 GB och uppåt. I 3Världen-länder dras musiksurf från din datamängd. Se fullständiga villkor här
 • Tjänsten gäller max 30 dagar i sträck, därefter gäller kundens abonnemangs ordinarie prislista. För att få 30 nya dagar behöver kunden använda abonnemanget i Sverige igen.


Dessa länder omfattas av 3Världen (utöver länder i EU/EES):
Albanien, Argentina, Australien, Azerbajdzjan, Bangladesh, Brasilien, Chile, Colombia, Costa Rica, Ecuador, El Salvador, Färöarna, Grönland, Guatemala, Hong Kong, Indien, Indonesien, Israel, Japan, Kanada, Kenya, Kina, Macao, Malaysia, Mexiko, Nicaragua, Nigeria, Nya Zeeland, Oman, Pakistan, Panama, Peru, Puerto Rico, Republiken Korea, Ryssland, San Marino, Saudiarabien, Schweiz, Singapore, Sri Lanka, Taiwan, Thailand, Turkiet, Ukraina, USA, Uruguay, Uzbekistan, Vietnam, Vitryssland, Zambia.

Topp 5 – Länderna där Tres privatkunder med abonnemang surfar mest via roaming utanför EU (i fallande ordning):

 1. USA
 2. Turkiet
 3. Schweiz
 4. Thailand
 5. Ryssland


För mer information eller frågor:
Mårten Lundberg, kommunikationschef Tre:
marten.lundberg@tre.se
+46 (0) 735 33 73 60

Joanna Röckner Lindgren, pressansvarig Tre:
joanna.lindgren@tre.se
+46 (0) 735 33 74 12

Ämnen

Kategorier


Om Tre

Tre Skandinavien (Hi3G Access AB) startades i december 2000 med visionen att skapa en helt ny plattform för mobil kommunikation. I dag äger och driver Tre 3G- och 4G-mobilnät i Sverige och Danmark och består av cirka 2 000 anställda. Tre Skandinavien, som är en del av den globala 3-gruppen med verksamhet i elva länder, ägs av Hong Kong-baserade CK Hutchison, som äger 60 procent av bolaget, och svenska Investor AB, som äger 40 procent. Läs mer om Tre på www.tre.se och mer om Tre-gruppen på www.three.com.

Kontakter

Mårten Lundberg

Mårten Lundberg

Presskontakt Kommunikationsdirektör (Chief Communications Officer) +46 (0) 735 33 73 60

Relaterat innehåll