Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Samsung S20-serien nu redo för 5G-surf hos Tre

Idag lanseras en mjukvaruuppdatering som gör att Tre-abonnenter med en Samsung S20 5G, S20+ eller S20 Ultra nu kan koppla upp sig mot 5G i de delar av Sverige där Tre hittills aktiverat 5G-uppkoppling. Uppdateringen finns tillgänglig att ladda ner från och med idag 21 augusti.

I december 2019 lanserade Tre Sveriges första publika 5G-nätstrax söder om Stockholm. Sedan dess har utbyggnaden fortsatt ibland annat Stockholms innerstad, Solna, Bromma, Malmö, Lund, Helsingborg, Uppsala och Västerås. Det nya nätet har aktiverats i Tres befintliga frekvensspektrum i väntan på att PTS gör större frekvensband som är lämpliga för 5G tillgängliga. Den stora 5G-utrullningen är alltså i sin linda men redan nu kan Samsungsanvändare hos Tre utforska möjligheterna med den nya tekniken.

- Vi fortsätter vår stora 5G-satsning och är idag mycket glada över att alla våra kunder som köpt en Samsung S20-mobil nu kommer kunna surfa med 5G på de platser där nätet har aktiverats, Per Stigenberg teknisk direktör på Tre Sverige.

- Vi är glada att ännu fler Samsunganvändare nu kan koppla upp sig mot 5G. 5G skapar mängder av nya möjligheter och med våra nya telefoner kan användare känna sig trygga med att de har produkter som gör att man kan upptäcka alla dessa, vare sig det handlar om att streama högupplöst video eller spela via molnet, säger Oscar Otteborn, Head of IM på Samsung i Norden.

Mjukvaruppdateringen finns att ladda ner från och med idag för dig med en Samsung S20 5G, S20+ eller S20 Ultra samt ett abonnemang där 5G ingår. För mer information om våra 5G-tjänster: https://www.tre.se/privat/ovrigt/5g/.

Ämnen

Kategorier


Om Tre

Tre Skandinavien (Hi3G Access AB) startades i december 2000 med visionen att skapa en helt ny plattform för mobil kommunikation. I dag äger och driver Tre 3G- och 4G-mobilnät i Sverige och Danmark och består av cirka 2 000 anställda. Tre Skandinavien, som är en del av den globala 3-gruppen med verksamhet i elva länder, ägs av Hong Kong-baserade CK Hutchison, som äger 60 procent av bolaget, och svenska Investor AB, som äger 40 procent. Läs mer om Tre på www.tre.se och mer om Tre-gruppen på www.three.com.

Kontakter

Kundservice (Customer support)

Kundservice (Customer support)

Är du kund och vill komma i kontakt med Tre? Telefontid: Vardagar: 08:00-18:00 0735 300 400