Gå direkt till innehåll
Rozita Dadras tilllträder som CHRO den första mars 2024.
Rozita Dadras tilllträder som CHRO den första mars 2024.

Pressmeddelande -

Rozita Dadras ny HR-direktör på Tre Sverige

Rozita Dadras blir ny HR-direktör (CHRO) på Tre Sverige. Hon kommer närmast från rollen som global HR-direktör för Global Career Strategy på IBM. Rozita ingår i Tres ledningsgrupp och tillträder sin nya roll den 1 mars.

- Vi är glada att välkomna Rozita till oss. Hon har lång erfarenhet från tech- och teknikbranschen, vilket är värdefullt. Hennes profil och kompetens inom rekrytering och att utveckla talanger blir mycket värdefull för oss, säger Haval van Drumpt, vd för Tre.

Rozita kommer närmast från rollen som HR-direktör (CHRO) för Global Career Strategy & Internal Mobility inom IBM-koncernen. Hon har jobbat inom IBM i många olika roller, där resan började inom försäljning med en bakgrund och utbildning inom data- och systemvetenskap. Under 2008 tog hon klivet över till HR och har sedan dess jobbat på svensk, europeisk och global nivå.

- Det ska bli spännande att komma till Tre som är ett innovativt företag i tillväxt med en stark företagskultur. Jag ser fram emot att få fortsätta utveckla kulturen och möjligheter att växa inom företaget. Digitaliseringen förändrar alla branscher snabbt och företag måste kunna anpassa sig och utvecklas i samma takt. Nu ser jag fram emot att få uppleva den företagskultur jag hört och läst så mycket om, säger Rozita Dadras.

    På IBM arbetade Rozita i en global miljö med kompetensutveckling, mångfald och inkludering. De senaste åren har Rozita haft en central roll i IBM:s transformationsresa inom AI och innovation. Erfarenheterna och kunskapen därifrån blir nyttiga även för Tre, som står inför liknande utmaningar inom digitalisering, innovation och mycket snabb tech-utveckling.

    Ämnen


    Om Tre

    Tre Skandinavien (Hi3G Access AB) startades i december 2000 med visionen att skapa en helt ny plattform för mobil kommunikation. I dag äger och driver Tre 3G- och 4G-mobilnät i Sverige och Danmark och består av cirka 2 000 anställda. Tre Skandinavien, som är en del av den globala 3-gruppen med verksamhet i elva länder, ägs av Hong Kong-baserade CK Hutchison, som äger 60 procent av bolaget, och svenska Investor AB, som äger 40 procent. Läs mer om Tre på www.tre.se och mer om Tre-gruppen på www.three.com.

    Kontakter

    Mårten Lundberg

    Mårten Lundberg

    Presskontakt Kommunikationsdirektör (Chief Communications Officer) +46 (0) 735 33 73 60
    Jasmine Sowood

    Jasmine Sowood

    Presskontakt PR-ansvarig (PR Manager) +46 (0) 735 43 86 07