Gå direkt till innehåll
Mobildata visar: Hit reste svenskarna under midsommarhelgen

Pressmeddelande -

Mobildata visar: Hit reste svenskarna under midsommarhelgen

Midsommarhelgen är en av årets största resehelger, då svenskar åker land och rike runt för att fira med släkt och vänner. Ny mobildata från operatören Tre visar dock att det främst var närområdet som lockade när storstadsborna i helgen åkte iväg för att fira midsommar.

Gigantiska stänger och ring efter ring med dansare i folkdräkt är sinnebilden för midsommarfirande i Sverige och många tänker kanske på Dalarna som det ultimata midsommarresmålet. Men för de storstadsbor som lämnade hemkommunen för midsommarfirande på annan ort var det närområdet som lockade mest i helgen, enligt färsk mobildata från operatören Tre.

- Föga förvånande visar vår mobildata att midsommar är en stor resehelg, men mer överraskande är kanske att Stockholmarna, Göteborgarna och Malmöborna främst reste till de närliggande kommunerna när de skulle dansa kring stången. Det är inte Dalarna utan Huddinge, Kungsbacka och Vellinge som lockade storstadsborna mest, säger Lovisa van der Schoot, pressansvarig på Tre Sverige.

Genom att jämföra anonymiserade och aggregerade mobildata kring var storstadsborna befann sig dagarna innan midsommar jämfört med på midsommarafton, har operatören kunnat ta fram en topplista över populära midsommarresmål. De tio mest populära resmålen för Stockholmarna på midsommarafton ligger alla i närområdet, medan Göteborgarna och Malmöborna vågar sig litet längre bort – även om också de främst stannar kvar i regionen.

Topplistan – hit reste storstadsborna på midsommar

Stockholmarna

Göteborgarna

Malmöborna

1

Huddinge

Kungsbacka

Vellinge

2

Norrtälje

Mölndal

Lund

3

Nacka

Partille

Trelleborg

4

Värmdö

Kungälv

Svedala

5

Haninge

Lerum

Burlöv

6

Järfälla

Härryda

Lomma

7

Solna

Öckerö

Staffanstorp

8

Ekerö

Ale

Helsingborg

9

Tyresö

Varberg

Kristianstad

10

Österåker

Orust

Kävlinge

Ämnen

Kategorier


Om Tre

Tre Skandinavien (Hi3G Access AB) startades i december 2000 med visionen att skapa en helt ny plattform för mobil kommunikation. I dag äger och driver Tre 3G- och 4G-mobilnät i Sverige och Danmark och består av cirka 2 000 anställda. Tre Skandinavien, som är en del av den globala 3-gruppen med verksamhet i elva länder, ägs av Hong Kong-baserade CK Hutchison, som äger 60 procent av bolaget, och svenska Investor AB, som äger 40 procent. Läs mer om Tre på www.tre.se och mer om Tre-gruppen på www.three.com.

Kontakter

Mårten Lundberg

Mårten Lundberg

Presskontakt Kommunikationsdirektör (Chief Communications Officer) +46 (0) 735 33 73 60
Jasmine Sowood

Jasmine Sowood

Presskontakt PR-ansvarig (PR Manager) +46 (0) 735 43 86 07

Relaterat innehåll