Gå direkt till innehåll
Från kaxig uppstickare till snabbast växande i branschen - Tre fyller 20 år

Pressmeddelande -

Från kaxig uppstickare till snabbast växande i branschen - Tre fyller 20 år

För 20 år sedan dök Tre upp från ingenstans och tog snabbt sin plats på den svenska telekomkartan. Som kaxig uppstickare hade man en vision om en helt ny plattform för mobil kommunikation, och två decennier senare är Tre en central del av Sveriges telekominfrastruktur och den snabbast växande mobiloperatören i Sverige. Nu firar man 20 fartfyllda år tillsammans med 1 500 anställda och 2,5 miljoner kunder.

När Tre lanserades i Sverige 2003 var strategin tydlig, att bli en uppstickare som utmanar branschen med innovation. Kort därefter lanserades 3G-tekniken i Sverige, där Tre tog ledartröjan och lyckades etablera sig som en nytänkande operatör i Sverige. 20 år senare är Tre en självskriven aktör på svensk telekommarknad.

- Vi är stolta över den resa vi gjort tillsammans med alla våra anställda och kunder. När vi kom in på marknaden 2003 var vi den friska fläkt som branschen behövde, och vi har under 20 år utvecklat och bidragit till att göra svensk telekommarknad till vad den är idag. Idag klappar vi oss själva på axeln och firar, säger Haval van Drumpt, vd för Tre Sverige.

För att uppmärksamma att man fyller 20 år kommer Tre under kommande månad tillsammans med anställda och kunder uppmärksamma sin födelsedag och resan hittills, men också hylla 20 år av mobiltelefoni med glimten i ögat.

En innovatör av rang och uppskattad arbetsplats
Under de första 20 åren har Tre Sverige vuxit till drygt 1 500 anställda, gått från en omsättning på 1,8 miljarder SEK (2004) till 7,6 miljarder SEK (2022), och vid flera tillfällen blivit utnämnda till en av Sveriges bästa arbetsplatser. Förutom att ha skapat en unik företagskultur har Tre drivit innovationen framåt i branschen. Man var bland annat först i Sverige med att introducera videosamtal för mobiler, tredje operatör i världen med att introducera mobilt bredband, och först i Sverige med att lansera ett publik 5G-nät.

-Tre är i grund och botten en utmanare och innovatör, en mentalitet som sitter i väggarna och som fortsätter prägla oss efter alla dessa år. Lika stolta som vi är över vår resa hittills, lika mycket ser vi fram emot vad som komma skall. Förutom fortsatt fokus på tillväxt, medarbetar- och kundnöjdhet, och att erbjuda nya innovativa tjänster satsar vi stenhårt på 5G-utbyggnaden, och vi ska göra vår del för att säkerställa att Sverige klarar den stora digitala omställning vi som land står inför, säger Haval van Drumpt.

Tres milstolpar de senaste 20 åren

  • 2003: Den kommersiella lanseringen sker den 3 maj och den första 3Butiken öppnar på Stureplan i Stockholm.
  • 2003: Tre är först i Sverige med videosamtal, före efterföljare som Skype och Facetime.
  • 2004: Kunder kan ringa för noll kronor inom det egna nätet.
  • 2005: Tre lanserar musik i mobilen.
  • 2006: Tre lanserar mobilt bredband som tredje operatör i världen. Under de kommande fem åren vinner Tre pris för Sveriges snabbaste mobila bredband.
  • 2009: Tre får sin miljonte kund
  • 2013: Tres systerbolag hallon lanseras
  • 2015: Tre släpper surfen fri på streaming av musik.
  • 2018: Tre flyttar in i sitt nya huvudkontor vid Globen-området i Stockholm.
  • 2019: Tre lanserar 3Världen som innebär att kunder kan surfa i 80 länder till samma pris som inom Sverige.
  • 2019: Tre lanserar 3Samla som gör att alla kunder kan lägga till fler användare till sitt abonnemang för bara 99kr/person.
  • 2019: Tre är först i Sverige med att lansera ett publikt 5G-nät.
  • 2021: Tre lanserar 3Flexibel, marknadens mest prisvärda flexibla abonnemang, med bland annat slopad bindningstid.
  • 2021: Tre lanserar det nya reklamkonceptet Trevligt som bär bolagets nya position som ”en hjälpsam och flexibel kompis”.
  • 2022: Tre börjar erbjuda kunderna bredband via 5G-nätet.

Ämnen

Kategorier


Om Tre

Tre Skandinavien (Hi3G Access AB) startades i december 2000 med visionen att skapa en helt ny plattform för mobil kommunikation. I dag äger och driver Tre 3G- och 4G-mobilnät i Sverige och Danmark och består av cirka 2 000 anställda. Tre Skandinavien, som är en del av den globala 3-gruppen med verksamhet i elva länder, ägs av Hong Kong-baserade CK Hutchison, som äger 60 procent av bolaget, och svenska Investor AB, som äger 40 procent. Läs mer om Tre på www.tre.se och mer om Tre-gruppen på www.three.com.

Kontakter

Mårten Lundberg

Mårten Lundberg

Presskontakt Kommunikationsdirektör (Chief Communications Officer) +46 (0) 735 33 73 60
Jasmine Sowood

Jasmine Sowood

Presskontakt PR-ansvarig (PR Manager) +46 (0) 735 43 86 07

Relaterat innehåll