Gå direkt till innehåll
EU-roaming utan surftak eller prishöjningar
EU-roaming utan surftak eller prishöjningar

Pressmeddelande -

EU-roaming utan surftak eller prishöjningar

Den 29 maj tar mobiloperatören Tre bort alla extra kostnaden för roaming inom EU/EES, vilket innebär att Tres privat- och företagskunder surfar, sms:ar och ringer utan att det medför extra kostnader eller begränsningar för mobilsurf.

Priserna för Tres aktuella mobilabonnemang förblir oförändrade och kunderna har samma surfpott när de reser inom EU/EES som de har hemma. Om surfpotten tar slut, kan de köpa till extra surf för samma pris som på hemmaplan.

- I takt med att vi blir allt mer uppkopplade har vi sett en konstant ökning av mobilanvändandet både hemma och i utlandet. Genom att ta bort extra kostnaden för roaming utan att begränsa surfmängden hoppas vi att våra kunder ägnar mindre tid att oroa sig för höga mobilfakturor och mer tid för avkoppling på semestern eller fokus på arbete under jobbresan, säger Johan Johansson, vd på Tre Sverige.

Den 15 juni träder en ny EU-reglering i kraft som innebär att alla operatörer inom EU måste göra förändringar så att konsumenter ska kunna använda sina abonnemang på ett liknande sätt när de reser inom EU som när de är hemma. Dock har operatörerna möjlighet att begränsa abonnemangen.

- Med EU:s nya regelverk hade vi kunnat införa ett maxtak för mobilsurf eller höja abonnemangspriserna men vi tror verkligen att våra kunder vill använda sina mobiler på samma sätt när de reser som hemma och har därför försökt göra det så enkelt som möjligt för våra kunder, säger Johan Johansson.

EU-roaming utan surftak gäller samtliga mobilabonnemang för privat- och företagskunder i Tres aktuella portföljer:
Privat - 3Fastpris 1GB, 3Fastpris 3GB, 3Fastpris 6GB, 3Fastpris 15GB, 3Fastpris 30GB och 3Fastpris 60GB.
Företag - 3Företag 1GB, 3Företag 5GB, 3Företag 10GB, 3Företag 30GB, 3Företag 60GB och 3Företag 100GB.  

Ämnen

Kategorier


Om 3

3 Skandinavien äger och driver 3G och 4G mobilnät i Sverige och Danmark. Bolaget, som är en del av den globala 3-gruppen med verksamhet i 11 länder, är ett joint venture mellan Hong Kong-baserade CK Hutchison (60 %) och svenska Investor AB (40 %). För mer information om  3-gruppen, gå till www.three.com, för mer information om 3 i Sverige, www.tre.se

Kontakter

Jasmine Sowood

Jasmine Sowood

Presskontakt PR-ansvarig (PR Manager) +46 (0) 735 43 86 07

Relaterat innehåll