Gå direkt till innehåll
Cirkularitet, samhällsstöd och fria samtal till Ukraina – Tre släpper hållbarhetsrapport för 2022

Pressmeddelande -

Cirkularitet, samhällsstöd och fria samtal till Ukraina – Tre släpper hållbarhetsrapport för 2022

Idag presenterade Tre sin hållbarhetsrapport för 2022. Förutom miljö- och klimatfrågor präglades det gångna hållbarhetsåret av stort fokus på frågor kopplat till social hållbarhet och säkerhet. Tres hållbarhetsrapport för 2022 finns tillgänglig i sin helhet på tre.se.

Under ett år som präglades av krig i närområdet, ett försämrat säkerhetsläge, och tuffa ekonomiska tider integrerade Tre hållbarhet allt mer i verksamheten under 2022. För att minska klimatpåverkan fortsatte Tre lägga stor vikt vid klimatneutralitet och förnybar energi och kompenserar för utsläpp genom att främja förnybar el, bland annat genom byggande av vindkraftsparker.

För att bidra till cirkularitet utvecklade Tre under året sitt återvinningsprogram och lanserade även en helt ny tjänst för begagnade mobiler. Man rullade för första gången ut höghastighets-5G till svenskarna och fortsatte stärka sina nät för att säkerställa robust och säker uppkoppling som ska ge upphov till morgondagens innovationer. Förutom fokus på miljö och innovation fortsatte Tre dessutom att ta tydligt ställningstagande för demokrati och mänskliga rättigheter genom att bland annat bidra med fria samtal och sms till och från konfliktdrabbade områden så som Ukraina och Iran.

- Hållbarhet blir en allt mer integrerad del i vår verksamhet och våra affärsbeslut. Genom att agera på ett långsiktigt och ansvarsfullt sätt i allt vi gör möjliggör vi för hållbara erbjudanden och tjänster för våra kunder samt bidrar till positiv samhällsutveckling. Som operatör har vi också möjlighet att göra skillnad i en orolig omvärld genom att låta människor i Sverige få kontakt med nära och kära i konfliktområden, säger Emma Sperrle, hållbarhetsansvarig på Tre Sverige.

    Höjdpunkter från Tres hållbarhetsrapport för 2022:

    • Klimatneutralitet och förnybar energi: Tre är klimatneutrala inom egen verksamhet och kompenserar för utsläpp genom att främja förnybar el, bland annat genom utbyggnaden av vindkraftsparker.
    • Samhällskritisk infrastruktur och 5G: Tre har byggt en samhällskritisk infrastruktur med toppmodern 5G-teknologi, vilket möjliggör surf i mycket höga hastigheter, laggfritt spelande och streaming i hög upplösning.
    • Cirkularitet och förlängd livslängd för mobiltelefoner: Tre har lanserat tjänsten 3Begagnat, som syftar till att förlänga livslängden på mobiltelefoner och bidra till cirkularitet, samtidigt som klimat- och miljöpåverkan minskas.
    • Återvinning av gamla mobiler: Genom initiativet 3Återvinn kan konsumenter lämna in sina gamla mobiler för återvinning. Under året har Tre sett en markant ökning av volymerna, med en ökning på 160 procent jämfört med föregående år.
    • Jämställdhetsfestival och medvetenhetshöjning: Tre har genomfört sin interna jämställdhetsfestival, Close the Gap, med syfte att främja jämställdhet inom tech och telekom samt öka medvetenheten bland medarbetarna.
    • Stöd till Ukraina: Tre fortsatte med fria samtal till Ukraina för att stötta kunder med vänner och familj i området. Under 2022 ringde Tre-kunder sammanlagt 690 451 minuter till sina nära och kära.
    • Utmärkelser och erkännanden: Tre har blivit rankade som topparbetsgivare för nionde året i rad av Great Place to Work, och kan nu kalla sig "Legends" inom ramen för undersökningen. Dessutom blev Tre utnämnda till "Årets Mobilraket" på Telekomgalan för andra året i rad, där deras förbättrade kundnöjdhet jämfört med andra operatörer uppmärksammades.

    Ämnen

    Kategorier


    Om Tre

    Tre Skandinavien (Hi3G Access AB) startades i december 2000 med visionen att skapa en helt ny plattform för mobil kommunikation. I dag äger och driver Tre 3G- och 4G-mobilnät i Sverige och Danmark och består av cirka 2 000 anställda. Tre Skandinavien, som är en del av den globala 3-gruppen med verksamhet i elva länder, ägs av Hong Kong-baserade CK Hutchison, som äger 60 procent av bolaget, och svenska Investor AB, som äger 40 procent. Läs mer om Tre på www.tre.se och mer om Tre-gruppen på www.three.com.

    Kontakter

    Mårten Lundberg

    Mårten Lundberg

    Presskontakt Kommunikationsdirektör (Chief Communications Officer) +46 (0) 735 33 73 60
    Jasmine Sowood

    Jasmine Sowood

    Presskontakt PR-ansvarig (PR Manager) +46 (0) 735 43 86 07

    Relaterat innehåll