Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

3 först med mobilt bredband 21 Mbit/s

Som första operatör i Europa har 3 börjat uppgradera sitt nät till nästa generations mobila bredband. Den nya tekniken HSPA Evolved möjliggör nu hastigheter upp till 21Mbit/s.

 Sedan vi lanserade Turbo 3G för två år sen har vi varit pionjären i Sverige vad gäller mobilt bredband. Nu är vi stolta över att vara en av de första operatörerna i världen med att lansera nästa generations hastigheter. Vi är glada över att vår långvariga och goda relation med Ericsson ger oss tillgång till den senaste tekniken och vi känner oss trygga i att våra kunder även fortsättningsvis kommer ha det snabbaste och bästa mobila bredbandet, säger Peder Ramel, VD på 3 Skandinavien.

Med lanseringen stärker 3 sin position som Sveriges enda specialist på 3G och mobilt bredband. Den nya tekniken HSPA Evolved, som ibland även kallas HSPA+ eller HSPA Evolution, innebär förutom högre hastighet också en förbättrad upplevelse i form av kvalité och ökad kapacitet i nätet.

Idag finns 21 Mbit/s-tekniken i delar av 3s nät i Stockholm och den kommersiella lanseringen av HSPA Evolved 21 Mbps är planerad till början av andra kvartalet 2009.

Lanseringen av HSPA Evolved innebär att 3 kan fortsätta att erbjuda allt snabbare hastigheter i sitt nät. Senare under nästa år kommer HSPA Evolved att kunna ge 28 Mbit/s och 2010 blir den planerade topphastigheten 42 Mbit/s.

För mer information kontakta:

Peder Ramel, VD, 3 Skandinavien
Mobil: +46 (0)735-33 30 23
E-post: peder.ramel@tre.se


Erik Hörnfeldt, Information & PR, 3
Mobil: +46 (0)735-33 74 04
E-post: erik.hornfeldt@tre.se

3-gruppen är världens ledande operatör av 3G och Mobilt Bredband med drygt 19 miljoner kunder i tio länder. I Sverige och Danmark är 3 ett joint venture mellan Hong Kong-baserade Hutchison-Whampoa Limited (60%) och Investor AB (40 %). 3 Skandinavien har även en licens att driva 3G-nät i Norge. För mer information, gå till www.tre.se.

 

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jasmine Sowood

Jasmine Sowood

Presskontakt PR-ansvarig (PR Manager) +46 (0) 735 43 86 07