Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Pensionärer bäst på att återvinna sina mobiler

Svenskarna blir bättre på att återvinna sina mobiler och allra bäst är pensionärerna, visar en ny undersökning från Kantar Sifo på uppdrag av mobiloperatören Tre. Hela 32 procent av svenskarna över 65 år lämnar in sin mobil för återvinning när de köper en ny, vilket kan jämföras med riksgenomsnittet på 23 procent.

-Det är glädjande att se att vi blir bättre på återvinning och att det är våra äldre som visar vägen. Vi på Tre satsar mycket på att fler ska återvinna och återanvända sina telefoner. Miljön är den största vinnaren i det arbetet, men man kan även få en bra slant om man lämnar sin gamla telefon vid köp av en ny, säger Johan Johansson, vd på Tre Sverige.

Undersökningen genomförs för andra året i rad och visar att fler och fler återvinner sina mobiler. Pensionärerna ökar starkt till 32 procent i årets undersökning, från förra årets notering på 26 procent.

Och det är inte bara pensionärerna som har blivit bättre på att panta sina mobiler. Förra året lämnade 20 procent av alla svenskar in sin mobil vid köp av en ny, i årets mätning har den siffran ökat till 23 procent.

-Det är roligt att det går åt rätt håll, men vi måste bli ännu bättre. I dagsläget får vi in flest mobiler när vi kampanjar aktivt. Jag hoppas att det vi nu ser är en hållbar trend där man rensar i sina lådor och kontinuerligt lämnar in telefonerna till återvinning, säger Johan Johansson, vd på Tre.

Återvinningen av telefoner i Tres butiker ökade förra året med nära 300 procent. Återvinningsprogrammet finns i alla 3butiker, där man kan gå in och få mobilen värderad direkt på plats. Beloppet bestäms utifrån skick och modell. Värdet kan sedan användas för att sänka sin månadskostnad i ett nytt abonnemang eller så kan man skänka beloppet till Barncancerfonden. Telefonen behöver inte vara köpt hos Tre.

Om undersökningen:
1000 telefonintervjuer har genomförts av Kantar Sifo mellan 26 – 28 mars 2018. Målgrupp: Allmänheten, 15 år och äldre som har tillgång till en mobiltelefon (98 procent). Undersökningen ligger som pdf-bilaga.

För mer information, vänligen kontakta:
Lisa Blomqvist, pressansvarig Tre 
E-post: lisa.blomqvist@tre.se
Telefon: 073-843 80 54

Ämnen

Kategorier


Om Tre

Tre Skandinavien (Hi3G Access AB) startades i december 2000 med visionen att skapa en helt ny plattform för mobil kommunikation. I dag äger och driver Tre 3G- och 4G-mobilnät i Sverige och Danmark och består av cirka 2 000 anställda. Tre Skandinavien, som är en del av den globala 3-gruppen med verksamhet i elva länder, ägs av Hong Kong-baserade CK Hutchison, som äger 60 procent av bolaget, och svenska Investor AB, som äger 40 procent. Läs mer om Tre påwww.tre.se och mer om Tre-gruppen på www.three.com.

Kontakter

Mårten Lundberg

Mårten Lundberg

Presskontakt Kommunikationsdirektör (Chief Communications Officer) +46 (0) 735 33 73 60
Jasmine Sowood

Jasmine Sowood

Presskontakt PR-ansvarig (PR Manager) +46 (0) 735 43 86 07