Gå direkt till innehåll
Mobiloperatören 3 och Voddler i unikt samarbete  – Storsatsar på laglig film på nätet

Pressmeddelande -

Mobiloperatören 3 och Voddler i unikt samarbete – Storsatsar på laglig film på nätet

Måndagen den 23 april är det stor premiär för ett nytt samarbete mellan filmtjänsten Voddler och mobiloperatören 3. Samarbetet innebär att Voddler och 3 gör det enklare än någonsin att lagligt se de senaste storfilmerna online. Det helhetserbjudande som 3 och Voddler erbjuder ger filmälskare snabb tillgång till alla hyrfilmer de förväntar sig, där förenklade betalmodeller är nyckeln till mer laglig filmkonsumtion online.

 I dag finns inget liknande helhetserbjudande för video-on-demand (VOD). Det är först med samarbetet mellan 3 och Voddler som konsumenterna, vanliga svenska filmälskare, får enkel och smidig tillgång online till alla populära filmer de vill se. Filmerna kommer att finnas tillgängliga samtidigt som de släpps i hyrbutikerna och Voddler fungerar på dator, i TV, på läsplatta och i mobilen.

– Den här satsningen kommer skapa ett genombrott för laglig film på nätet på samma vis som Spotify revolutionerade musiklyssnandet. Voddlers tjänst och vårt prisbelönta nät kommer förändra filmtittandet och skapa nya möjligheter för både konsumenterna och filmbolagen, säger Nicholas Högberg, vice vd 3.

Filmbranschen får, genom samarbetets fokus på aktuell hyrfilm, hjälp att snabba upp övergången från en diskbaserad till en digital filmaffär, när den fysiska DVD-försäjlningen bara sjunker. På så sätt underlättas även kampen med den olagliga piratkopieringen som nu återigen bara blir större och större.

– Laglig filmvisning på nätet behöver mer uppmärksamhet för att få det genomslag som behövs för att hjälpa såväl filmtittare som filmbransch i övergången till en digital filmvärld. Voddler har lagt grunden för detta de senaste åren och tillsammans med 3 kan vi nu erbjuda det konsumentvänliga alternativ som kommer sopa piraterna ur vattnet och växa hyrfilmstittandet på nätet, säger Markus Bäcklund, vd, Voddler

Voddlers tjänst ger tillgång till de senaste titlarna och topplistorna och samarbetet innebär att alla 3-kunder får enkel och snabb tillgång till hela utbudet, där de flesta hyrfilmerna på Voddler redan är förbetalda för 3s kunder och bjuds på av 3. En ny integrerad betallösning mellan Voddler och 3 underlättar även för konsumenter som letat efter lätta sätt att hyra film online. Kunden får filmen i den kvalitet som önskas och kan sedan se filmen på valfri device – mobil, dator eller TV.

För mer information vänligen besök: www.tre.se och www.voddler.com.

För mer information var vänlig kontakta:

Linda Kardell, PR-ansvarig, 3

Mobil: +46 (0)735-33 70 75

E-post: linda.kardell@tre.se

Nicholas Högberg, vice vd, 3

Mobil: +46 (0)735-33 71 90

E-post: nicholas.hogberg@tre.se

Anders Sjöman, kommunikationschef Voddler

+46 70 717 60 78

anders.sjoman@voddler.com

 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om 3
3-gruppen är en ledande ägare och operatör av infrastruktur för telekom med ett brett utbud av tjänster i 11 länder. Dessa inkluderar tredje generationens (3G) multimedia mobil kommunikation och andra generationens mobila kommunikationsnät, fasta teletjänster, fiberoptiskt bredband och radio broadcasting. I Sverige och Danmark är 3 ett joint venture mellan Hong Kong-baserade Hutchison Whampoa Limited (60 %) och svenska Investor AB (40 %). För mer information och 3-gruppen, gå till www.three.com, för mer information om 3 i Sverige, www.tre.se

Kontakter

Mårten Lundberg

Mårten Lundberg

Presskontakt Kommunikationsdirektör (Chief Communications Officer) +46 (0) 735 33 73 60
Jasmine Sowood

Jasmine Sowood

Presskontakt PR-ansvarig (PR Manager) +46 (0) 735 43 86 07