Gå direkt till innehåll
3 börjar sälja Nokias första MeeGo-mobil den 23 september

Pressmeddelande -

3 börjar sälja Nokias första MeeGo-mobil den 23 september

I tisdags presenterade Nokia sin första mobiltelefon med sitt nya operativsystem MeeGo. Nokia N9 är en läcker pekskärmsmobil med innovativt gränssnitt och helt utan fysiska knappar på framsidan. Nokia N9 beräknas finnas tillgänglig för försäljning hos 3 den 23 september i år.

Eftersom Nokia N9 är en pekskärmsmobil utan knappar görs all navigering i mobilens gränssnitt med svepningar från höger, vänster, uppifrån eller nedifrån. Mobilen har tre startskärmar, den första är till för alla appar och den andra för miniatyrbilder som visar vilka appar som är öppna. Den tredje samlar alla händelser - vilket ger en överblick för meddelanden, kalenderposter och statusuppdateringar från sociala nätverk. Genom att dubbelklicka kan du sätta på och stänga av skärmen. Mobilen har en 3,9 tums AMOLED-skärm med Gorilla glas och skalet runt telefonen som är gjutet i ett stycke är tillverkat i polykarbonatplast som ger ett mycket gediget intryck.

Mobilen har en Carl Zeiss-kamera med 8-megapixlar, dubbla ledblixtar och videoinspelning i HD-upplösning. Förutom att skicka bilder som mejl, mms eller lägga upp dem på Facebook kan man användas sig av NFC för att föra över bilderna till en annan telefon. Vid användning av hörlurar finns det stöd för både Dolby Headphone och Dolby Digital Plus – vilket Nokia säger sig vara först med bland mobiltillverkarna.

För mer information var vänlig kontakta:

Nicholas Högberg, vice vd, 3

Mobil: +46 (0)735-33 71 90

E-post: nicholas.hogberg@tre.se

Linda Kardell, PR-ansvarig, 3

Mobil: +46 (0)735-33 70 75

E-post: linda.kardell@tre.se


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Om 3

3-gruppen är en ledande ägare och operatör av infrastruktur för telekom med ett brett utbud av tjänster i 11 länder .Dessa inkluderar tredje generationens (3G) multimedia mobil kommunikation och andra generationens mobila kommunikationsnät, fasta teletjänster, fiberoptiskt bredband och radio broadcasting. I Sverige och Danmark är 3 ett joint venture mellan Hong Kong-baserade Hutchison Whampoa Limited (60 %) och svenska Investor AB (40 %). För mer information och 3-gruppen, gå till www.three.com, för mer information om 3 i Sverige, www.tre.se

Kontakter

Mårten Lundberg

Mårten Lundberg

Presskontakt Kommunikationsdirektör (Chief Communications Officer) +46 (0) 735 33 73 60
Jasmine Sowood

Jasmine Sowood

Presskontakt PR-ansvarig (PR Manager) +46 (0) 735 43 86 07

Relaterat innehåll